به گزارش آوای سیرت دکتراحمد لسانی رئیس بهداشت درمان شهرستان خمام در مصاحبه اختصاصی ضمن برشمردن فعالیتها و خدمات شبکه بهداشت درمان شهرستان خمام به سوالات مطروحه پاسخ داد.:
وی با بیان اینکه از حدود دو سال قبل مسئولیت شبکه بهداشت درمان خمام به من واگذار شده اظهار کرد: خمام با جمعیتی بالغ بر ۵۶ هزار نفر از جمله شهرستانهای نسبتا بزرگ به حساب میآید که با شهرهایی چون شفت و املش همسطح میباشد هرچند وسعت این شهرستان چندان به نظر نمیرسد اما از فرودگاه رشت جزو حوزه خمام محسوب میشود.
دکتر لسانی با بیان اینکه کار خود را به عنوان مسئول شبکه بهداشت و درمان شهرستان خمام ابتدا در یک کانکس شروع کردم افزود: ظرف مدت زمان نسبتا کوتاهی مکانی برای شبکه تدارک دیده ودبیرخانه و کارهای اجرایی و سازمانی را انجام داده و چارت را از وزارتخانه اخذ کردیم رئیس شبکه بهداشت درمان شهرستان خمام همچنین گفت: این شبکه دارای 119 کارمند است که از این تعداد ۲۲ نفر در ستاد و مابقی در صف مشغول خدمت به مردم شریف خمام و حومه هستند
وی درهمین حال از چهار مرکز بهداشتی درمانی در این شهرستان خبر دادو افزود با توجه به اینکه چوکام به شهر تبدیل شده این مرکز شهری به حساب میآید دکتر لسانی با بیان اینکه ۱۳ پزشک به علاوه پزشک خانواده در شبکه بهداشت درمان شهرستان خمام مشغول خدمت هستند با قدردانی از مسئولان دانشگاه علوم پزشکی گیلان اضافه کرد :ریاست و معاونین دانشگاه در راهاندازی این مجموعه کمکهای موثری به ما کردند و همکاران متعدد و کارآمدی را به شبکه معرفی نمودهاند،ولی با این وجود تا حدی با کمبود نیرو مواجه هستیم در واقع هر کدام از واحدهای این مجموعه یک یا دو نیرو کمبود دارند
به گفته رئیس شبکه بهداشت درمان شهرستان خمام ۳۱ خانه بهداشت در این شهرستان دایر و فعال بوده و ۵۳ نفردرآن اشتغال به کار دارند.
وی افزود: این خانهها تک تک مورد بازدید و رسیدگی قرار گرفته و نیازها و کمبود تجهیزات لیست و در سامانه تعریف شده که از جزئیترین مورد تا مبحث سازه و ابنیه را شامل رامیشود و از این تعداد ۹ خانه بهداشت با مشکلاتی در سازه مواجه بوده که ترمیم و بازسازی شده به طوریکه ۹۹ درصدخانههای بهداشتی این شهرستان از تمامی امکانات مانند کولر اسپیلت ،صندلیهای چرخدار ،ترازوی اطفال و بزرگسال و دیگر تجهیزات اداری برخوردار شده است.
وی در ادامه همین مبحث از تخصیص ۱۰ میلیارد تومان اعتبار به شبکه بهداشت درمان خمام خبر داد و افزود: ۴ تا ۵ میلیارد تومان با همت و مساعدت نماینده و دانشگاه علوم پزشکی جهت خرید تجهیزات مربوطه تخصیص یافته است.
دکتر لسانی همچنین اعلام کرد :که دورههای آموزشی از جمله cpr برای پزشکان برگزار شده که طی چهار روز و در دو گروه تشکیل و از استاد دکتر مقدمنیا جهت تدریس دعوت به عمل آمد.
وی مباحث آموزشی تجهیزات و خدمات رسانی بهینه به مردم شریف خمام را محور اصلی تلاشهای شبکه بهداشت و درمان خمام عنوان کرد و افزود یکی از مباحث اصلی آموزش، تفکیک زباله از مبدا است که در این زمینه شهرداری و بخش خصوصی گامهای بلندی برداشتند.
دکتر لسانی درهمین زمینه از آموزش خانه به خانه شهروندان خبر داد که طی آن نحوه درست کردن کمپوست و حفاظت از محیط زیست به خانوادهها آموزش داده شد و پس از پایان آموزش برچسب مربوطه روی درب خانهها نصب شده است .
وی گفت: که این اقدام برای اولین بار در استان گیلان در شهرستان خمام انجام شده که در اجرای آن فرماندارشهرستان خمام، بخشدار و دهیاران و پرسنل شبکه بهداشت درمان مشارکت فعال داشتند.
رئیس شبکه بهداشت درمان شهرستان خمام همچنین با اشاره به دستورالعملهای صادره از سوی وزارتخانه متبوع مبنی بر ضرورت جداسازی زبالههای خشک و تر از مبدا با رعایت موازین زیست محیطی اعلام کرد: :به منظور تشویق شهروندان عزیز برای تحویل زبالههای خشک از قبیل مواد پلاستیکی جوایزی تدارک دیدهایم و شهروندان محترم میتوانند در ازای تحویل پسماند خشک درخواست خود را به متصدیان مربوط اعلام کنند. کما اینکه دریک مورد خانوادهای که در این زمینه مشارکت فعال داشته تقاضای ویلچر برای مادربزرگ خود را داشتندکه ما آن را تهیه و تحویل دادیم.
وی افزود: مردم شریف و فرهیخته خمام در این زمینه همکاری و مشارکت چشمگیری داشتند. و نقش موثری در موفقیت طرح تفکیک زباله از مبدا ایفا کردند که این همکاری به مشارکت همچنان ادامه دارد.
رئیس شبکه بهداشت درمان شهرستان آنگاه با تاکید بر وظایف این نهاد بر واحدهای قضایی خاطرنشان کرد: بیش از ۲۰۰ مورد بازرسی از واحدهای بستنی فروشی ،قصابیها ، قنادیها ،مرغ فروشیها نانواییها و دیگر واحدهای مرتبط با تغذیه عمومی صورت گرفته و چند واحد متخلف پلمپ و به تعدادی از واحدها اخطار ۷۲ ساعته داده شد که خوشبختانه ظرف مدت مقرر این واحدها ایرادات را رفع کردند.
وی با بیان اینکه ۱۸۰ واحد نانوایی در سطح شهرستان خمام دایر و فعال است افزود: در بازدید و بازرسیهایی که از این واحدها به عمل آمد متاسفانه ۹۰ درصد با برخی مشکلات مواجه بودند که از نداشتن کارت بهداشت تا پوشش و غیره را شامل میشد این واحدها پس از دریافت اخطار به رفع ایرادات اقدام کردند و اکنون تمامی واحدهای نانوایی شهرستان خمام دارای کارت بهداشت بوده و تحت رصد و نظارت مستمر این شبکه قرار دارند .
دکترلسانی افزود: البته متصدیان واحدهای نانوایی شهرستان با عوامل بازرسی این نهاد همکاری خوبی داشتند.
دکتر لسانی آنگاه با تاکید بر اینکه سلامت مردم خط قرمز ماست تصریح کرد: در اوج شیوع ویروس مهلک کرونا عوامل این شبکه همه سعی و تلاش خود را معطوف خدمات رسانی و اجرای دقیق واکسیناسیون نمودند و اکنون نیز خمام به عنوان اولین شهرستان در مبارزه با پشه آئدوس شناخته شده که بیش از 13 کانون تاکنون شناسایی ،ثبت و سمپاشی گردیده است .
وی درهمین زمینه ادامه داد :لازم است تاکید کنیم پشه مزبور از ویروس کرونا خطرناکتر بوده و درمانی هم ندارد لذا تمامی تلاشها معطوف پیشگیری است.
دکترلسانی در همین حال شهرستان خمام را به لحاظ رصد و کنترل بیماریهای قلبی ،عروقی، فشار خون، دیابت و چربی خون دارای مقام اول در سطح استان گیلان دانست و گفت: طی یک سال و نیم اخیر در نظارت و رصد کنترل این سه بیماری، شبکه بهداشت و د رمان خمام پیشتاز بوده و مقام اول را به خود اختصاص داده است .
رئیس شبکه بهداشت و درمان خمام در پایان خاطرنشان کرد : به لحاظ تغییر در سبک زندگی و ارتقای فرهنگ عمومی در رعایت موارد مرتبط با بهداشت وسلامت و پیشگیری از بیماری ها ، متوسط عمر اهالی استان گیلان افزایش یافته است.