به گزارش آوای سیرت :
مدیر کارخانه برنج کوبی مدرن صالحی با انتقاد از واردات بیرویه برنج فاقد کیفیت خارجی گفت: واردات برنج خارجی آنهم در مقطعی که برنج کشاورزان زحمتکش گیلانی آماده عرضه به بازار شده بود اصلیترین عامل کاهش برنج محلی است.
وی افزود: در حالی که برنج تولیدی سال گذشته کشاورزان هنوز به فروش نرفته است دولت با واردات برنج خارجی ضرر و زیان مالی کلانی به این قشر زحمتکش تحمیل کرده است.
حجت حقدادی مدیر کارخانه برنج کوبی مدرن صالحی در گفتگویی تصریح کرد: در سالی جاری هزینههای کاشت، داشت، برداشت نسبت به سال گذشته چندین برابر افزایش یافت اما در مقابل قیمت برنج به نحو بیسابقه ایی سیر نزولی پیدا کرد به طوریکه کشاورزان زحمتکش نمیتوانند حتی هزینههای تولید خود را جبران کنند.
وی با بیان اینکه مشکلات گریبانگیر کارخانجات برنجکوبی نیز شده است اضافه کرد: سال گذشته برنج کشاورزان را با قیمتهای بالا خریداری کردیم که با توجه به شرایط کنونی و واردات بی رویه برنج خارجی نمیتوانیم برنج خریداری شده را به قیمت مناسب به فروش برسانیم و متحمل ضرر و زیانهای مالی فراوان شدهایم.
حجت حقدادی که کارخانه برنج کوبی تحت مدیریت او از معدود واحدهای مجهز به دستگاههای مدرن با مدیریت کارآزموده و مجرب است در ادامه افزود : متاسفانه دولت هیچ حمایتی از کشاورزان و کارخانجات برنج کوبی به عمل نمیآورد. حتی به جای حمایت با واردات برنج بی کیفیت خارجی آن هم در زمان نامناسب، موجب ضرر و زیان این قشر زحمتکش شده در حالی که کشاورزان برنجکار برای گذاران امور و امرار معاش متکی به همین تک محصول هستند و با شرایطی که دولت رقم زده انگیزهای برای کشت و تولید برنج در سال زراعی آینده ندارند.
وی افزود :کاهش بیسابقه قیمت برنج قشر زحمتکش کشاورزان را در عسر و حرج قرار داده به طوری که قادر به انجام تعهدات مالی خود نیستند.
وی با اشاره به اینکه وضعیت کارخانجات برنج کوبی نیز بیشباهت به وضعیت تاسف بار کشاورزان زحمتکش نیست گفت :تعرفههای سنگین مالیات و بیمهای در شرایطی که برنج های خریداری شده سال قبل هنوز در انبار کارخانجات مانده بازاری برای فروش نداریم واین چالش معضلات ما را بیش از پیش عمیقتر و گستردهتر نموده که لازم است دولت برای حل این مشکلات راهکار اساسی اتخاذ کند.
این فعال مجرب کارآزموده در بیزینس برنج پیشنهاد کرد: دولت با متوقف ساختن واردات برنج خارجی از توزیع آن در بازار جلوگیری کند، تا برنجهای کشاورزان به قیمت مناسب به فروش برسد .همچنین لازم است تیم اقتصادی ،کارشناسی و متخصص از سوی ذولت تعیین و هزینههای کشاورزان محاسبه و قیمت عادلانه و واقعی برنج را با احتساب هزینهها و سود مشروح و متعارف برآورد کند.
حقدادی افزود: اساساً تصمیم و سیاست گذاری در حوزه برنج و برنجکاری باید توسط مدیران دلسوز و آشنا با مشقت و دشواری این کار صورت گیرد.
مدیرکارخانه برنج کوبی مدرن صالحی در همین زمینه اختصاص سوبسید با خرید تضمینی برنج محلی را از سوی دولت ضروری ارزیابی کرد که بدین ترتیب برنج کشاورزان به قیمت عادلانه و واقعی از آنها خریداری و به قیمت مناسب به مصرف کنندگان عرضه شود.
گفتنی است کارخانه برنج کوبی تحت مدیریت حجت حقدادی مجموعه ایی مجهز و مدرن محسوب میشود که به لحاظ کیفیت بالای تولید تبدیل شلتوک به برنج سفید مورد استقبال و رضایتمندی کشاورزان برنج کار قرار گرفته است. فعالیت وخدمات این کارخانه علاوه بر تبدیل شلتوک به تولید برنج سفید در بخش فروش نیز صورت میگیرد ضمن آنکه به گفته مدیریت کارخانه الکزنی و نظایر آن به عنوان خدمات جانبی به کشاورزان ارائه میشود.
حجت حقدادی در این مصاحبه همچنین اعلام کرد :که کشاورزان ارقام مختلف برنج از قبیل هاشمی ،دم سیاه ، دم زرد ،شیرودی ،خزر و نظایر آن را به کارخانه تحویل میدهند اما بیشترین نوع برنج هاشمی است که به واقع از مرغوبترین و با کیفیتترین انواع برنج به شمار میرود. لازم به ذکر است در کارخانه برنج کوبی مدرن صالحی شش نفر به صورت مستقیم مشغول به کار هستند و تحت پوشش بیمهای و مزایای تامین اجتماعی قرار دارند.