سازمان جهاد کشاورزی گیلان، بر لزوم کاهش ضایعات و جلوگیری از هدررفت برنج در فرایند فرآوری تاکید کرد و گفت: اگر موفق به کاهش یک درصدی ضایعات برنج شویم، ۱۰ هزار تن محصول به دست می آید.
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی آوای سیرت صالح محمدی با بیان اینکه در آستانه برداشت محصول برنج از شالیزاهای استان گیلان قرار داریم، اظهار کرد: برداشت برنج در شهرستان های صومعه سرا و رودسر با ارقام زودرس آغاز شده است.
وی با تاکید بر لزوم ورود هدفمند به حوزه زنجیرههای تولید محصولات کشاورزی، افزود: برنج یکی از محصولات کشاورزی با ارزش و زراعت اصلی گیلان است.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی گیلان این استان را دارای ۲۳۸ هزار هکتار شالیزار دانست و عنوان کرد: در سال زراعی جاری ۹۸ درصد شالیزارهای استان زیر کشت رفته است.
محمدی با بیان اینکه شاهد فعالیت ۱۴۲۵ واحد شالیکوبی جهت تبدیل شلتوک به برنج هستیم، گفت: از این تعداد، ۷۵۰ واحد به سمت اصلاح ساختار رفته و ۴۷۰ واحد آن مدرن شده و مابقی در مرحله تکمیل است.
وی سیاست وزارت جهاد کشاورزی در استان گیلان را کاهش ضایعات محصولات کشاورزی به ویژه برنج دانست و متذکر شد: از سال گذشته کاهش ضایعات برنج را از سطح مزرعه آغاز کردیم و معاینه فنی کمباین های برداشت را در دستور کار قرار دادیم.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی گیلان با بیان اینکه معاینه فنی کمباین های برداشت برنج با همکاری نظام مهندسی کشاورزی و اتحادیه کمباین دارن استان آغاز شده است، ادامه داد: کشاورزان اجازه ورود کمباین های فاقد برگه معاینه فنی را به مزارع ندهند تا ریزش و افت تولید نداشته باشند.
وی اصلاح ساختار کارخانجات برنج را مرحله دوم در رویکرد کاهش ضایعات دانست و عنوان کرد: اگر موفق به
محمدی با بیان اینکه از محل تسهیلات تبصره ۱۸ برای تجهیز کارخانجات شالیکوبی جهت خروج از روش سنتی استفاده خواهیم کرد، افزود: در سال مالی جاری شاهد تخصیص ۲۸۰ میلیارد تومانی تسهیلات تبصره ۱۸ به بخش کشاورزی هستیم.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی با اشاره به وضعیت ناوگان مکانیزاسیون استان هم در بخش آماده سازی و هم در بخش برداشت، یادآور شد: در استان گیلان ۹۷۰۰ دستگاه تراکتور و ۹۰۰۰ دستگاه نشاءکار و ۴۸۰۰ دستگاه کمباین برداشت برنج داریم و طبق ارزیابیهای به عمل آمده از شالیزارها، برداشت یک میلیون و ۱۰۰ هزار تنی شلتوک در سال زراعی جاری پیش بینی می شود که نویدبخش خیر و برکت برای کشاورزان است.