آوای سیرت:
برتر انگلیس با استفاده از فناوری نوین، به دنبال کاهش خطاهای داوری در تشخیص آفساید است. در این سیستم جدید، از دهها گوشی آیفون و هوش مصنوعی برای ایجاد مدلهای سهبعدی دقیق از بازیکنان استفاده میشود تا خطای آفساید با دقت بیشتری تشخیص داده شود.
در این سیستم رندرهای سهبعدی دقیقی از هر بازیکن ایجاد میشود تا نحوه تشخیص آفساید برای داوران سادهتر شود.
به گزارش دیجیاتو، لیگ برتر انگلستان (Premier League) با شرکتی به نام Genius Sports قراردادی بسته است که بهموجب آن برای تشخیص خطاهای آفساید در زمین فوتبال از دهها گوشی آیفون همراه با مدلهای یادگیری ماشینی استفاده خواهد شد.
Genius Sports در مصاحبهای به The Verge میگوید که فناوری تشخیص آفساید آن «فناوری آفساید نیمهکمکی» (SAOT) نام دارد. فناوری SAOT میتواند رندرهای سهبعدی دقیقی از هر بازیکن ایجاد کند و این امر به داوران کمک میکند تا دقیقاً مشخص کنند که خط آفساید در کدام قسمت زمین قرار دارد و موقعیت تمام بازیکنان نسبت به آن چگونه است.
میخوایم رایگان بهت یاد بدیم چجوری پولدارشی! باور نداری امتحانش مجانیه
شروع پولسازی
انجام این کار به دوربینهای ۴K زیادی نیاز دارد که استقرار آنها میتواند هزینه زیادی را به همراه داشته باشد و بههمین دلیل Genius Sports توضیح میدهد که برای کاهش هزینههای فناوری خود به گوشیهای آیفون روی آورده است. همچنین در زمینههایی مانند توسعه نرمافزار، کارمندان شرکت تا حد زیادی با آنها آشنا هستند.
هدف این پروژه استفاده از ۲۴ تا ۲۸ آیفون (بیشتر آیفون ۱۵ پرو) است تا پوشش یکسانی از زمین و حاشیه آن فراهم شود. با این رویکرد، فناوری تشخیص آفساید Genius Sports «بین ۷۰۰۰ تا ۱۰۰۰۰» نقطه داده خواهد داشت که با آنها میتواند نوعی شبکهمجازی سهبعدی از هر بازیکن تولید کند. با وجود این میزان از نقطه داده، همچنین بسیاری از مشکلات مربوط به سیستمهای قبلی، مانند تداخل نور برطرف میشود.
علاوهبراین، گوشیهای آیفون میتوانند با نرخفریم بسیار بالا فیلمبرداری کنند و Genius قصد دارد از فیلمبرداری با سرعت ۱۰۰ فریمدرثانیه استفاده کند، اما سرعت ۲۰۰ فریمدرثانیه را نیز آزمایش کرده است.
براساس گزارش Wired، این شرکت سیستم خود را در «چند فصل» برای مسابقات فوتبال آموزش داده است تا بتواند تمام مشکلات و چالشهای مربوط به آن را حل کند.
در مسابقات فوتبال، خطاهای زیادی در زمینه آفساید صورت میگیرد و حتی با وجود سیستمهای کمک داور ویدیویی (VAR) که از دوربینها و سیستمهای یادگیری ماشینی استفاده میکنند نیز این خطاها وجود دارد.